Orzeźwienie w upalne dni: rozmowa z Jolantą Gacką, twórczynią lodów rzemieślniczych
Orzeźwienie w upalne dni: rozmowa z Jolantą Gacką, twórczynią lodów rzemieślniczych
Orzeźwienie w upalne dni: rozmowa z Jolantą Gacką, twórczynią lodów rzemieślniczych
Orzeźwienie w upalne dni: rozmowa z Jolantą Gacką, twórczynią lodów rzemieślniczych
Dodano:
Czas czytania: 2 min.

Orzeźwienie w upalne dni: rozmowa z Jolantą Gacką, twórczynią lodów rzemieślniczych

W upalne dni nic nie przynosi takiej ulgi jak kremowe, rzemieślnicze lody. Dla tych, którzy cenią sobie smaki tworzone według sprawdzonych receptur, „Strefa Lodowa” jest miejscem, które koniecznie trzeba odwiedzić. Jolanta Gacka, założycielka i dusza tego słodkiego przedsięwzięcia, odkrywa przed nami tajniki swojej lodowej sztuki. 

Jak długo zajmują się Państwo produkcją lodów?

Jolanta Gacka: Nasza przygoda z lodami rozpoczęła się w 2022 roku, ale nasze doświadczenie w branży gastronomicznej sięga 15 lat wstecz. Zawsze marzyliśmy o własnej lodziarni, i oto jest – pierwsza „Strefa Lodowa” na Goduli, gdzie codziennie tworzymy nasze wyjątkowe lody. Chcąc dotrzeć do serc mieszkańców innych dzielnic, otworzyliśmy kolejne punkty: „Strefa Lodowa – Kokota” i „Strefa Lodowa – Wolności”.

Jakie smaki są najbardziej na topie? Które najchętniej wybierają rudzianie?

Jolanta Gacka: Wśród naszych klientów króluje śmietanka, przygotowywana z wysokiej jakości śmietany od lokalnych dostawców z górskich regionów. Oprócz niej, wielką popularnością cieszą się nasze klasyczne lody czekoladowe, a także oryginalne smaki takie jak masło palone, chałwa, czy kasza manna z malinami. Zawsze słuchamy naszych klientów i tworzymy smaki na ich specjalne życzenie. W tym sezonie nowością będą lody popcornowe!

Jaką przewagę mają lody rzemieślnicze nad tzw. "zwyczajnymi" lodami?

Jolanta Gacka: Nasze lody rzemieślnicze wyróżniają się na tle „zwyczajnych” lodów dzięki unikalnym smakom, najwyższej jakości składnikom i ręcznej produkcji. To wszystko sprawia, że nasze lody mają intensywniejszy i głębszy smak. Co więcej, oferujemy unikalne i sezonowe kompozycje, których nie znajdziecie nigdzie indziej!

Jakie inne słodkości mają jeszcze Państwo w ofercie?

Jolanta Gacka: Poza lodami, zapraszamy na aromatyczną kawę i chrupiące gofry z bogatymi dodatkami. A dla tych, którzy nie mogą się zdecydować na jedną czy dwie gałki, mamy w ofercie bogate desery lodowe!


Czy poczuliście już ochotę na te wyjątkowe lody? Odwiedźcie nas w „Strefie Lodowej” przy ulicy Floriana 7 w Goduli, Kokota 132 w Bielszowicach oraz Wolności 16 w Rudzie. Nie zapomnijcie podzielić się z nami w komentarzach, który smak lodów jest Waszym ulubionym!

Autor / Źródło
Magdalena Świerczek / Artykuł powstał w ramach współpracy reklamowej

Komentarze (6) DODAJ

achim
Czy ktos kiedys zrobi lody ajerkoniakowe ? Takie po ktorych kopie, 2 galy i pol promila
achim napisał/a:
klientka
Osobiście próbowałam lodów na Goduli, wykonane przez Panią Jolantę prosto z produkcji, chałwowe,kasza manna z maliną poezja,a masło palone i sorbet truskawkowy przebija wszystkie. Obsługa bardzo miła zawsze uśmiechnięta... Ogólnie częściej odwiedzamy lodziarnię na Wolności,lecz smak lodów wszędzie taki sam. Polecam
klientka napisał/a:
rudolf
Nie kłamcie. Na upały najlepszy jest zimny 8pak ewentualnie 12pak.
rudolf napisał/a:
ona z rudy
No najbardziej dla dzieci, fajnie jak myślisz tylko o sobie.
ona z rudy napisał/a:

Adres email nie będzie widoczny na liście komentarzy.

Błąd:

Wynik:
Opinia została pomyślnie dodana.
Po przeprowadzeniu weryfikacji, jej treść zostanie udostępniona publicznie.

Trwa wysyłanie komentarza ...

Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść.

* pola obowiązkowe